top of page

HÖSTKURSER


Höstlovskurs hos Slöjdföreningen i Gamla Bruket i Munkedal. Vilken gård och vilket mottagande ! Trivsam verkstad i gamla porthuset med tänd kamin och föräldrar och kreativa kids.

Och tre dagars ”Hopprepsverkstad” för 6-7 åringar på Boråsskolor. Staden har nu 76 fler handgjorda hopprep (handtag täljt av små trädstammar, rep av ullgarn). Såna här dagar har jag Världens bästa jobb! Kung för en dag. Ungdomarna är sååå tacksamma, glada, roliga och artiga och fulla av liv. De tycker det är crazy att klassrummet har blivit en verkstad full av täljspån. Insisterar på att jag ska sitta med dem i bamba och vi konverserar intressanta ämnen. En ville ha repmaskinen när jag dör. Hörde två flickor säga till varandra att ”det här var den roligaste dagen i mitt liv”. De deklarerar det för mig och tackar för att jag kom. Tack själva härliga ungar! Och tack fröknar (för det är alltid fröknar….?) för att jag fick komma och att ni hjälpe till..!

Så en ”några timmars kurs” för blivande möbelsnickare vid och i verkstan. För er som inte visste; Green Woodwork är ju egentligen grunden för nästan allt woodwork. Troligen den sista av många kurser genom åren. Stadsplan och parkering tränger sig på. Är det nån som har en aning om var man hittar ny slöjdverkstad?


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page