top of page
barnstol oljad Lr100-3974.JPG

Ttill

BARNSTOLAR

Perfekt dopgåva eller present !
Miljövänlig, hållbar och högsta kvalité!

Nöjd kund skriver:
"Vår 3-årige Uno fick den vita stolen igår och blev nästan som Nasse i "Nasse hittar en stol",   ville ha den på huvudet, lägga den ner och ha fötterna på sitsen osv. En riktig glädje!"

En annan:

"Vi har tidigare köpt tre av dina barnstolar åt våra tre äldsta barnbarn (syskon) till deras resp. 1-årsdagar. Barnen är i dag 16, 14 resp. 12 år vilket innebär att stolarna är 15, 13 resp. 11 år gamla.

Att barnen än i dag är otroligt glada och stolta över sina stolar råder det inget tvivel om även om de av naturliga skäl inte sitter på dem i samma utsträckning som när de var små. Barnen har dessutom under sin uppväxt inte bara suttit på stolarna utan även lekt med dem på alla tänkbara sätt. De har släpats runt, har bildat tåg, använts att stå på, att klättra på, att bygga med och att vara del i andra lekar. Det anmärkningsvärda är att stolarna trots emellanåt tämligen omild behandling är lika hela och stabila som de var från början. Att även vuxna ibland har suttit på stolarna, trots att det kanske inte varit så bekvämt, har inte varit något problem....."

Virket är kluvet ur  stammar av Ask. Ett hårt, starkt träslag.
Täljt med bandkniv i täljbänk.
Svarvade tappar och mycket starka sammansättningar.
Tvärslåarna är vältorkade och benen lite fuktiga vid sammansättningen.
Det göratt de krymper och sväller ihop. Fisklim används.
Sits flätad av starkt pappersnöre.Vaxade och/eller linoljelaserade

bottom of page