top of page

TÄLJ TILL KÖKET
Lördag 15 juli kl 10-15 
Tobias Sloth Hansen

 

Kursbeskrivning

På denna kurs får du de nödvändiga tekniker du behöver för att kunna tälja de vanligaste bruksföremålen till köket.

Lär dig hantera både kniv,  yxa och skedkniv samtidigt som kreativitet och säkerhet sätts i fokus. Enkla verktyg i en inspirerande och enkel miljö. Vi täljer skedar, smörknivar, stekspadar eller det du saknar i kökslådan hemma.

 

Vad ingår?

I kursen ingår en täljkniv (Mora 120) som du får ta med dig hem, samt täljmaterial. Övriga verktyg som såg,  yxa och skedkniv finns att låna.

 

För vem?

När man täljer är det viktigt att kunna variera sina täljgrepp både för ergonomi och effektivitet men inte minst gör det täljandet så mycket roligare. På kursen lär du dig både täljgrepp för yxa, kniv och skedkniv. För dig som är snabb, eller kanske redan har täljt en del innan, ges där tips på slipning, dekoration och andra verktyg och tekniker. Det viktigaste är dock att du är redo för en mysig dag ute.

 

Kursledare

Tobias Sloth Hansen är kursledare och driver tillsammans med sin sambo Hanna Olausson företaget Naturtid. Förutom täljning ordnar Naturtid kajak- och kanotkurser, vandringar, skogsbad och andra naturupplevelser. Naturtids syfte är att uppmuntra till ökad naturkontakt med fokus på naturens positiva hälsoeffekter. 

 

Tobias har en treårig kandidatutbildning i friluftsliv och pedagogik från Norge. De senaste 5 åren har täljkurser varit en av Naturtids kärnaktiviteter och Tobias har fått vara med och inspirerat flera hundra personer att komma igång med täljandet. Tobias är även lärare på Äventyrsguide Utbildningen på Dalslands folkhögskola och lever i fritiden ett aktivt friluftsliv i Göteborgsområdet. Han har utöver täljningen mycket kunskaper inom naturaktiviteter som han gärna delar med sig av. 

 

Äta under kursen

Medtag egen lunch. Kaffe och te finns på plats.

 

Tag med 

Bra att ta med matsäck så man klarar sig under hela kursen.

Tänk på att vi sitter ganska stilla utomhus så ha på dig oömma kläder efter väder. 

Om du har får du såklart gärna ta med egna verktyg men det är absolut inget krav. 

 

Platsen

Vi sitter på Krutbacken i skogen utanför Anders Lindbergs slöjdverkstad där vi har rest ett stort tipitält så vi kan sitta i skydd om det skulle droppa lite från himlen.

Det är en liten promenad att gå från parkeringen till kursplatsen uppför en backe. Man kan köra bil hela vägen fram och lasta av om det behövs.

 

Det kan ta lite  tid att hitta rätt så kom i god tid innan kursen startar. 

 

Kursen hålls här: https://goo.gl/maps/pL3rkYVx6ZnKCxWn8 

 

Parkering finns här: https://goo.gl/maps/S3QhdeZuMBxaZZDg6

 

Datum: Lördag 15  juli 2023

Tid: 10:00 - 15:00

Max antal deltagare: 8 pers

Pris: 1350 kr (Slöjdkniv Mora 120 att ta med sig hem ingår i priset)

 

Bokning

Kursen går inte att boka än. 
Det kommer länk till Folkuniversitet snart.

 

Kursledare: Tobias Sloth Hansen

mail: kontakt@naturtid.se

Mobil: 0793499063

bottom of page