top of page

DAGS ATT PACKA


I tjugo har jag haft min verkstad på Kviberg i Göteborg. Under dessa år har stadsbyggnadskontoret jobbat på att göra om det gamla regementet. Nästan lika länge har jag försökt få mer än tremånaderskontrakt och utveckla mina aningen primitiva byggnader och få dit mer hantverkare och aktiviteter till en ”hantverksby”. Alla har varit positiva. Såna som stadsdelsnämnd, skolor, besökare och många fler. Dock icke hon från stadsbyggnadskontoret som planerat området. Sånt som parkering eller som det senaste; tennis verkar ha varit mer intressant än hantverk. Trots att det är tänkt att det ska finnas kultur på området och att området ska locka alla sorters folk satsas bara på idrott. Jag har ju inte haft så starka lobbyister på min sida men det är ändå lite anmärkningsvärt att inte stadsbyggnadskontoret bemödat sig till ett besök eller diskussion under alla år.

Nu är det klubbat i byggnadsnämnden. Tack iallafall Miljöpartiet som yrkade till fördel för kulturhantverket och att verkstan skulle få vara kvar. Och Moderaterna och Folkpartiets för yttrar om att omtyckta verksamheter som Hantverksbyn, med små medel ska kunna bära sig efter att området gjorts om. Inte för att det lär hjälpa men för sakens skull ska jag sätta mig och skriva en överklagan.

Gott är att jag troligen får arrendera mark uppe i skogen. Men det kostar att bygga nytt från scratch. Tål verkligen att fundera på.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page