top of page

TACK & HEJ VERKSTANTack & Hej verkstad för alla år tillsammans ! Och Fuck Göteborgs Stad !

De tar hand om dig nu. Hoppas de river dig fort och smärtfritt. Jag kunde inte göra mer.

Så mycket fint vi haft ihop i så många år. Så mycket som gjorts & skapats och så mycket goa möten. Inte bara av mig utan av barn, gangsters, arbetslösa, hantverksskolor, och slöjdlärare och vanliga och mycket ovanliga folk. Framförallt kunde det blivit så mycket mer av så många fler om vi bara hade fått gjort dig lite varmare , större, bättre.

Det var kärlek vid första ögonkastet. Iallafall för mig. Du var precis vad jag sökte. En verkstad där vi skulle kunna skapa goa grejer, kalas, musik och en mötesplats.

Först var det positiva tongångar, men så ville stan vi skulle bort- (egentligen visade det sig, att de inte alls visste vad de ville).

Det var så viktigt med nåt med trafiken och du var i vägen. Lite senare var det viktigare med parkeringsplatser. Sen behövde en tennishall vara där vi var och trafik och parkering var inte länge alls angeläget . Nu ska tennishallen vara lite norr om dig och vi skulle kunnat få vara kvar. Men bort ska du. ”Det är bara är så”.

I många år försökte jag få dem att fatta vilken unik o kreativ plats det kunde bli. I stort sett alla besökare såg, lyssnade och förstod men den som egentligen bestämde var inte besökare eller lyssnare.

Göteborg är stan där man gjorde Casino av ungdomens hus och byggde opera istället för kulturhus. Typ så verkar det fortsätta. Flott skulle det va. Ungefär så är det fortfarande på området där vi har hållit till - du och jag. Gärna stora idrottshallar med mäktiga byggherrar och minst 20 tomma fotbollsplaner, bara för Gothia Cup, Inget trams eller egna initiativ av vanligt folk . Men mycket fina ord om miljö, cultural planning och kultur. Och mycket lite verkstad. Det hade vi. V i hade verkstad vi och gjorde massa grejer. Inget som uppmuntras i Göteborg. Det bara är så !


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page